Mămica ideală! Cum o convingi ușor să accepte alți pui?

Se știe că unele pisici sunt foarte blânde și dispuse să adopte puiuți care nu sunt ai lor. Altele, însă, mai ales cele care se află la prima fătare, nici nu vor să audă de așa ceva, devenind chiar agresive.

Studiile au arătat faptul că un pisoi orfan care nu se poate juca cu pisoiași de aceeași vârstă riscă să aibă mari dificultăți de adaptare odată ajuns la vârsta adultă. De aceea, integrarea într-o familie adoptivă este extrem de importantă, mai ales că astăzi există o serie de metode prin care poți încerca să convingi pisica mamă să accepte „intrușii”.

Iată câteva dintre ele:

  • Primul pas este să pleci de la premisa că sunt șanse mari ca pisica să accepte imediat puii orfani. Așa că, ia puiuții și așază-i lângă ea. Dacă pisica reacționează agresiv, nu insista. Mai sunt câteva modalități prin care să o determine să-i accepte până la urmă.
  • Ține pisica ocupată pentru câteva minute, oferindu-i mâncare sau distrăgându-i atenția și așază puiuții străini în culcuș, lângă ceilalți. Dacă au aproximativ aceeași vârstă nu vor apărea divergențe între ei, vor lua mirosul unul de la altul, astfel se măresc șansele ca mama să-i accepte pe toți.
  • Cel mai probabil, pisica și puiuții ei au în culcușul lor o pătură sau un materiale textile impregnate cu mirosul lor. Ia această pătură, freacă și învelește puiuții străini cu ea, ca să le acoperi mirosul. LasăiI așa câteva minute, după care du-i la pisică, înveliți tot în pătura respectivă. Este foarte posibil ca așa să o păcălești să-I accepte.
  • Un moment bun în care poți să încerci să integrezi puii străini este acela în care pisica mamă alăptează. Apelează la un membru al familiei care să-i distragă atenția pentru câteva secunde și care s-o facă să se uite în altă parte, moment în care poți așeza puii pur și simplu lângă ceilalți.

Dacă ai încercat toate aceste lucruri și nu au funcționat, vei fi nevoit să hrănești puii străini cu biberonul.

Aceasta postare este din categoria Pisici. .